• Garden Lifestyle

Värikästä kesäruokaa juureksista ja marjoista

Voiko ihanampaa vuodenaikaa olla? Kaupan hyllyt ja oma puutarha notkuvat hedelmiä, marjoja, vihanneksia ja yrttejä. Jos grilli kuumenee joka viikonloppu, sujauta sinne lihan lisäksi juureksia. Muista, että melkein kaiken voi grillata - kokeile mahtavia uusia tuttavuuksia, yllätyt positiivisesti!

Kirkkaan keltainen keltajuuri tai raidallinen raitajuuri


Keltajuuri on punajuuren pehmeän makuinen perheenjäsen. Upea, hieman makeahko tuttavuus valmistuu grillissä käden käänteessä, vain ripaus öljyä ja suolaa. Varmasti ostan toisenkin kerran, mutta ensi viikonloppuna on tarkoitus testata raitajuurta. Se on sisarussarjan kolmas jäsen, jos mahdollista vielä pehmeämpi kuin keltajuuri ja korea kuin mariannekarkki.


Munakoiso & mangosalsa

Maukas munakoiso ja mangosalsa

Pari päivää aiemmin olin lohen kanssa valmistanut mangosalsaa ja koska munakoison maku kaipasi terävöittämistä, viipaleiden päälle laitettiin öljyä, suolaa ja mangosalsaa. Mangosalsan valmistamiseen tarvitset: 1 mango, 1 punasipuli, 2 valkosipulin kynttä, korianteria ja chiliä maun mukaan. Kaikki aineet silputaan pieneksi ja joukkoon sekoitetaan oliiviöljyä, pippuria ja suokaa.

Juuriselleri-kesäkurpitsa lautanen


Oletko kokeillut juuriselleriä? Ainakin minulle uusi, herkullinen tuttavuus. Vuohenjuusto pehmentää makua ja tomaattikuutiot tuovat väriä, lisäksi suolaa ja pippuria.


Kuvan kesäkurpitsa on peräisin omasta puutarhasta, samoin kuin päälle ripotellun yrtin, mäkimeiramin kukkaset. Mäkimeirami (oregano) on helppo, monivuotinen yrtti, joka kasvaa paikassa kuin paikassa ja jonka lehtiä ja kukkasia voi käyttää melkein mihin ruokaan tahansa. Kannattaa ruohosipulin lisäksi hankkia omaan puutarhaan tai parvekkeelle ruukkuun.


Karviaissalsa

Karviaissalsa on tehty samalla kaavalla kuin mangosalsa, mutta mangon sijasta käytin karviaisia. Lopuksi surautin kaiken hienoksi sauvasekoittimella. Salsaa koristavat mäkimeiramin kukkaset.


Punaherukka hillo kruunaa jälkiruoan

Raikkaat punaherukat piristävät ja koristavat jäätelön, pannacotan tai jogurtin. Sanja valmisti hillon näppärästi kiehauttamalla punaisia viinimarjoja, tilkan vettä ja hillosokeria (maun mukaan). Lasipurkki steriloidaan kiehuvalla vedellä ja täytetään hillolla.

Sama resepti toimii myös esim. raparperille.


Kokeile viikonloppuna,


Sanja ja Sirpa

0 kommenttia