Terassitrendejä

Nyt kevätauringon paistaessa tulee hirveä houkutus lähteä pihatöihin ja laittaa terassi kuntoon. Piha pitää kunnostaa täysin, joten sitä en ole vielä lähtenyt työstämään, mutta lasitetun terassin ilmeen raikastaminen olisi helppo kohde.


Muuton yhteydessä veimme pihakalusteet lasituetulle parvekkeelle, koska siellä oli tilaa ja ne säilyivät siellä kuivina talven yli. Nyt olen viime viikkoina raahannut sieltä tavaraa pihalle ja tuonut uutta kalustetta varastosta. Lasitetun parvekkeen hyvä puoli on se, että siellä esim. rottinkiset tuolit pysyvät kuivina, joten kaiken ei tarvitse olla juuri ulkokalusteeksi tarkoitettukaan.


Puutarhamessuilla oli tehty paljon mallisisustuksia parvekkeista ja terasseista ja kokosin niistä parhaat kuvat.

Pastellisävyjä ja rikottuja värejä oli paljon näkyvillä ja niitä oli sekoitettu kokonaisuuksiksi. Yllä olevassa kuvassa on pastellivihreät seinät, kun taas tuoleissa on oranssin rikotuilla sävyillä tyynyjä. Kaikki värit sointuvat kuitenkin tosi hienosti yhteen. Kukkien tilalta on käytetty heiniä koristeena. Ritiläkoreja näkyy paljon sisällä sisustuksessa, mutta niitä voi käyttää myös ulkona ruukkujen ympärillä.

Tässä on käytetty trooppisempia kasveja ja bambua, näissäkin kuitenkin teräväkärkiset heinää muistuttavat lehdet. Harmaa on vaihtunut lämpimämpään sävyyn ja sammalen vihreää näkee paljon etenkin tyynyissä. Bambua on nyt käytetty monessa eri tuotteessa ja sitä saa ihan värjäämättömänä sekä värjättynä. Itse hankin juuri siniharmaat bambukaihtimet uuteen keittiöön.

Myös lavoista tehtyjä sohvia näkyi messuilla ja puutarhamyymälöistä sai niihin valmiita eri väreissä olevia pehmusteita. Niihin en ole vielä törmännyt Suomessa, mutta jos tiedät, mistä niitä voisi saada niin vinkkaatko? Hauska idea on käyttää eri sävyisiä tyynyjä samassa sohvassa, se tuo asetteluun vähän leikkisyyttä ja kodikkuutta.


Kuvioituja laattoja on käytetty jo tovi Hollannissa ja olen etenkin Pinterestissä törmännyt niihin usein. Niistä saa kivoja "mattomaisia" alueita pihalle, joka tuo kodikkuutta myös ulos. Lattia tekee muuten harmaasta asettelusta mielenkiintoisen ja raikkaan. Kuvan narumaisesta materiaalista punottuja tuoleja näkyy tulleen polyrottinkikalusteiden rinnalle.


Seuraavaksi pitäisi laittaa oma terassi kuntoon. Suurin työ siellä on betonilattian maalaaminen, koska nykyinen on alkanut hilseillä pois. Terassin ovi osuu melkein lattiaan, joten mattokin on hankala laittaa. Tätyy pohtia mitä sille voisi tehdä, väriä se ainakin kaipaa! Tällä hetkellä siellä on harmaaseen taittuva vaalean sininen lattia ja valkoiset seinät. Voisi olla hauska maalata esim. toinen päätyseinä jollain pastellisävyllä. Meille sopisi hyvin tuo rikottu oranssi ja terrakotta, kun talo on ruskea.


Tänään, kun aurinko paistaa, on kuitenkin on ensiksi vuorossa metsäretki koiran kanssa.


Aurinkoista viikonloppua kaikille!


Sanja

 Suomi, Helsinki | gardenlifestyle@outlook.com

.

© All content owned 2019 by Garden Lifestyle. All rights reserved.