• Sanja

Sisätilojen viimeistelyä

Pihalla sulavat viimeiset lumikinokset, ja maa on vielä jäässä. Koska ulkona ei voi tehdä paljoakaan, on viikko vierähtänyt sisäpuuhissa. Ruokailutila ja olohuone saivat uuden järjestyksen, ruokailutilan harmaa seinä maalattiin toiseen kertaan ja makuuhuoneen seinä on nyt viimeistelty.Olohuone ja ruokailutila


Ruokailutilan harmaa seinä maalattiin itse asiassa jo kauan sitten, mutta maalaus jäi silloin vaiheeseen, joten aina kun aurinko paistoi sopivasta kulmasta siellä täällä näkyi laikkuja. Nyt, kun äitiyslomalla on tullut vietettyä paljon aikaa kotona, seinä alkoi häiritä. Vaikka muutakin remontoimista olisi kyllä jonoksi asti, oli pakko maalata seinä toiseen kertaan. Maalaushommia ei pitäisi jättää kesken, koska viimeistely voi silloin siirtyä hamaan tulevaisuuteen...Ruokailutilan seinät ovat vaalean harmaat, ja eteisen väri on asteen tummempi vihertävänharmaa. Yritän yleensä välttää täysin valkoisia maaleja valiten sävyjä, joissa on hitunen väriä, koska silloin listat ja valkoiset kalusteet tulevat paremmin esiin.


Tosiaan, olohuone ja ruokailutila saivat tällä viikolla uuden järjestyksen, kun vaihdoimme ne päittäin. Nyt suuret ikkunat tulevat paremmin oikeuksiinsa olohuoneen puolella, kun taas erkkeri tuo lisää tilaa ruokailuryhmälle.Makuuhuone


Alunperin kaikki makuuhuoneen seinät olivat valkoisia, ja niihin on jäänyt tummat alueet edellisen asukkaan huonekaluista. Maalasin makuuhuoneen yhden seinän jo viikkoja sitten tumman siniseksi, mutta sekin jäi viimeistelemättä, joten hoidin viimeistelymaalauksen nyt samalla. Sininen vaihtaa kauniisti väriä riippuen, mistä kulmasta sitä katsoo, minkälainen valaistus huoneessa on, ja miten luonnon valo osuu siihen.


Loput seinät odottavat vielä maalikerrosta. Niihin olen valinnut vähän kylmän, hieman siniseen taittavan vaaleanharmaan sävyn.Pääsiäisenä on taas hyvin aikaa jatkaa muita projekteja, kuten tuulikaapin kattopaneelien asennusta, listojen laittoa ja kukkaruukkujen siirtelyä lasitetulta parvekkeelta pihalle. Vilkaisin jo nopeasti, miten parvekkeella talvehtineet kasvit voivat. Verililjapuut menestyivät viime syksyn hyvin, mutta ilmeisesti alkuvuosi oli niille liian kylmä, sillä nyt ne olivat kuolleet. Ruukkuihin istuttamani sipulit näyttivät voivan hyvin. Kokeilin syksyllä, miten ruukkuihin istutetut sipulit pärjäävät talven yli parvekkeella, ja koska kokeiluni näyttää onnistuneen, kirjoitan siitä oman jutun vähän myöhemmin.


Iloista pääsiäistä!


Sanja