• Garden Lifestyle

Portugalissa - älä jätä väliin Sintran palatseja ja puutarhoja!

Jos olet matkalla Portugalissa, kannattaa käydä Sintrassa, tarunhohtoisten linnojen kaupungissa, joka on yksi UNESCON maailmanperintökohteista. Sintraan pääsee helposti junalla Lissabonista tai bussilla Cascaisin/Estorilin rantakohteista. Kesällä kannattaa varautua siihen, että moni muukin on keksinyt saman idean. Se ei ole kuitenkaan syy jättää menemättä ihmeelliseen Sintraan!

Tärkeimpinä nähtävyyksinä pidetään maurien linnaa ja Penan palatsia, joka

onkin kuin suoraan Walt Disneyn prinsessa sadusta. Myös Penan palatsin upeassa, isossa puutarhassa riittää nähtävää.


Ensin vain täytyy päästä perille. Oppaissa suositellaan käyttämään busseja, jotka ajavat linnasta toiseen, ja joista voi "näppärästi" jäädä pois ja jatkaa sitten taas matkaa. Teoriassa kyllä, mutta käytännössä turistisesongin aikaan tiet ovat väärällään autoja ja bussit täpösen täynnä. Jos erehdyt poistumaan jonkin linnan kohdalla, vaatii seuraavaan linnaan pääsy aikamoista odottamista, koska bussit ovat jo tullessaan valmiiksi täynnä. (tämä siis kesällä, talvella voi olla erilaista). Jollain ihmeellisellä tavalla kaikilla henkilöautoilla on etuajo-oikeus ja bussimatkaan Sintrasta Penan palatsiin menee toista tuntia aikaa. Jos menisin sinne uudelleen, nappaisin taksin tai kyytiä tarjoavan yksityisauton, koska ne huristelevat moneen kertaan bussin ohi ja kun huojuu bussin käytävällä puristuksissa kuin sardiinipurkissa voi vain kaihoten katsella niitä.

Me vietimme lopulta enemmän aikaa bussissa kuin Penan palatsissa, mutta sehän ei ollut se paikka, miksi olimme Sintraan tulleetkaan vaan mennäksemme Quinta da Requileiraan!

Lounas ja lyhyt kävelymatka Sintran keskustasta ja edessämme aukesi mystinen Quinta da Requileira, jonka nykyisen hirviönlinnamuodon loi brasilialaissyntyinen liikemies Carvalho Monteiro yhdessä italialaisen arkkitehdin Luigi Maninin kanssa runsas sata vuotta sitten. Carvalho oli kiinnostunut alkemiasta, mystiikasta, vapaamuurareista, sekä temppelin-herroista ja niiden symboliikkaa onkin käytetty runsaasti puutarhassa.

Ylösalaisin olevat torneja käytettiin Tarot jäseneksi-ottamisrituaaleissa.

Kaikista rakennelmista ei tiedetä, mitä ne symboloivat tai miksi ne on rakennettu, mutta se ei haittaa, "seikkailupuisto" kiehtoo niin nuoria kuin vanhempiakin, nähtävää riittää ja mielikuvitus laukkaa.

Puutarha koostuu kukkulan eri kerroksista ja välillä näkyy upeita /erikoisia kasveja ja istutusryhmiä.

Puistoon on aikoinaan rakennettu tunneleita, luolastoja, tekojärviä, siltoja ja vesiputouksia. Niitä ei tarvitse ihailla kaukaa vaan niihin pääsee tutkimaan ja kiertämään ihan kunnolla. Ihan mahtavaa ja ehdoton juttu, jos liikut Portugalissa päin!


Ihanaa viikonloppua,

Sirpa

0 kommenttia