• Garden Lifestyle

Pinnat puhtaiksi!

Upeaa: viikonloppu, lämmintä ja voi jatkaa kevättöitä puutarhassa! Ja kyllähän tekemistä riittää, ei oikein tiedä, mistä aloittaa. Jos mietit samaa, niin edellisestä postauksesta löytyy lista kevättöistä. Vettä ämpäriin ja rätti kouraan, koska kaikki tasot ovat keltaisenaan siitepölystä, samoin ruukut ovat talven jäljiltä likaisia ja kaipaavat puhdistusta, mullanvaihtoa ja uusia kasveja. Hyvä sekoitus erityisesti ruukkuihin on multa ja hevosenlanta.

Pikku apulainen on vierellä koko ajan valmiina auttamaan. Huomaatko, miten siisti talon seinusta on, kun laitoimme sinne harmaita koristekiviä?

Koristeallas on talven jäljiltä likainen, kaipaa puhdistusta ja veden vaihtoa. Erityisesti, kun valkoinen apulainen käy siellä innokkaana juomassa....

Altaita on oikeastaan kolme: kaksi kovamuoviallasta ja allasmuovista tehty puro, joka johtaa altaille. Lähellä oleva lehtikuusi tiputtaa syksyisin kaikki pienet havumaiset lehtensä, joita on miljoonia ja iso osa niistä löytyy talven jälkeen altaiden pohjalta Ei tuoksu kovin raikkaalle...

Puhdistus on tehty ja tässä on nyt uutta vettä menossa altaisiin. Altaiden ympäristö täytyy siistiä, mutta sitä ennen on vielä paljon muuta tärkeämpää tekemistä.


Hollannista tilaamamme kasvit odottavat istutusta. En tiedä, olisiko samat kasvit saanut Suomesta, koska käydessämme tänään Kodin Terrassa, siellä oli paljon saman tyyppisiä kasveja kuin tilaamamme. Sinällään tilaus sujuu näppärästi netissa, tavarat toimitetaan noin viikossa siististi laatikkoon pakattuna.


Mutta, mutta varoituksen sana: puksipuita ei kannata tilata Hollannista, eikä muutenkaan ostaa hollantilaisia puksipuita! Puksipuita syövä koi on levinnyt Hollantiin ja ihmiset eivät siellä enää osta buxuksia. Koit syövät puksipuut hetkessä paljaiksi. Jos näet yllättävän edullisia hollantilaisia puksipuita, tiedät miksi...Aurinkoista viikonloppua!


0 kommenttia