• Sanja

Muutos: keittiö 80-luvulta nykypäivään

Muutimme nykyiseen asuntoomme syksyllä 2019. Lukuun ottamatta kylpyhuonetta, asunto oli täysin alkuperäisessä kunnossa, joten pääsimme tekemään siitä täysin meidän näköisemme. Tykkäämme mieheni kanssa tehdä paljon itse ja olimme jo remontoineet edellisen asunnon lähes kokonaan itse. Päädyimme nykyisenkin asunnon kohdalla tekemään mahdollisimman paljon itse tai talkootöinä.Paljon on jo saatu aikaiseksi: olohuone, vauvan huone, kodinhoitohuone, eteinen sekä vieras wc. Keittiö on ollut itse asiassa lähes vuoden melkein valmis, vain muutaman seinän maalaus ja kattolistat uupuivat. Nyt nekin on viimeistelty ja voin esitellä valmiin lopputuloksen.


Tässä keittiön lähtötilanne:


Keittiö oli tosiaan alkuperäinen, 80-luvun loppupuolelta ja oli jo nähnyt parhaat päivänsä. Kaipasimme toimivuutta, mutta myös lisää kaappitilaa, koska astioita on kertynyt vuosien varrella ehkä vähän liikaakin 😄. Meillä oli edellisessä asunnossa aamiaiskaappi, minkä halusin ehdottomasti myös uuteen keittiöön. Aamiaiskaappiin saa laitettua kaikki keittiön pienkoneet, jotka eivät mahdu esille. Parasta on, että koneet ovat kaapissa aina käyttövalmiina, kun taas tasoilla on enemmän tilaa ja on siistiä.Purimme keittiön kaapit ja saarekkeen, jonka alla ei ollut ollenkaan parkettia. Halusin pitää keittiön avarana ilman saareketta, joten päädyimme uusimaan koko lattian. Asensimme vinyylilattian vanhan parketin päälle. Plussana vinyylissä on sen vedenkestävyys, koska näin koirataloudessa etenkin ruokailun jälkeen vettä roiskuu joka paikkaan.


Suunnittelin uuden keittiön L-malliseksi, koska näin sain lisää kaappitilaa ja avaruutta keittiöön. Työtasoksi valikoitui paksu saarnitaso, jonka käsittelin valkoisella öljyvahalla. Halusin, että taso pysyisi läpikuultavana, mutta puun keltaisuus katoaisi. Samasta tasosta sain lisäksi tehtyä kaksi hyllyä sekä vieraswc:n tasot, joten kaikki ylimääräiset palat hyödynnettiin.Ruokapöytä on ollut alunperin vanhempieni ensiasunnossa Hollannissa, päätynyt vintille, ja nyt se on matkannut minun ja mieheni mukana meidän ensi asunnostamme lähtien. Olen käsitellyt mäntypuisen pöydän valkoisella lakalla, sillä sen pinta oli kulunut, ja alkuperäinen kellertävänruskea ei oikein sopinut meidän muihin kalusteisiimme.Uusimme samalla keittiön alakaton ja saimme näin lisättyä upotetut spottivalot. Valoina meillä on keittiössäkin Philips Hue -älyvalaistus, jolla saa säädettyä valon väriä ja voimakkuutta tunnelman mukaan (värit saimme kuin vahingossa, kun etsimme himmennettävää valaistusta). Talvella, on myös kätevä ajastaa valoja syttymään itsestään pimeän tulon aikoihin.Aurinkoista viikonloppua!


Sanja