• Garden Lifestyle

Mökkeilyä ja aurinkoa

Täksi viikonlopuksi on luvattu aurinkoista säätä, jolloin työt kotona saa jäädä ja auto suuntaa taas kohti mökkiä. Sää tosiaan on tätä kirjoittaessa vallan mahtava - aurinko paistaa ja tuulesta ei ole tietoakaan.Aamulla piipahdimme Lepaan puutarha- ja viinitilalla. Sieltä tarttui mukaan tuoreita kananmunia ja alkoholitonta kuohuviiniä. Miehet lähtivät golffaamaan ja suvun naiset mökille maalaamaan liiteriä.Liiterin ympäristössä on viime ja tänä vuonna tehty paljon pihahommia. Siellä oli aiemmin ränsistynyt pikkumetsä ja ikivanhoja kompostin kehikoita. Puut alkoivat olla jo niin huonossa kunnossa, että ne oli pakko kaataa kaikki ennen kuin ne romahtaisivat sähköjohtojen päälle.


Hyvä niin, koska liiterin kulmalla paistaa parhaiten aurinko, joten siirsimme vanhan terassin sinnen viime vuonna "yläterassiksi", missä usein juodaankin kahvit ja nautitaan auringosta. Kun kaadetut puut, kannot ja maa-alue oli raivattu, terassin ympärille levitettiin kuorikatetta ja kivituhkaa. Koko alue oli aikaisemmin täynnä rikkaruohoja, mutta pienellä vaivalla alueesta tuli viimeistellyn näköinen.Tänä kesänä mökkipihalle on lisäilty paljon kukkaistutuksia mökiltä löytyvää vanhaa tavaraa hyödyntäen kuten portin viereinen vesitynnyri, huussin edustan vanhat portaat tai rautapata liiteri kulmalla. Istutuksista suurin osa on ihan tavallisia perennoja, jotka ovat vallanneet kotipihan istutusalueen ja ylimääräiset on tuotu mökille. Aina ei tarvitse ostaa uusia kukkia kaupasta.


Lyhdyt piti ensin viedä kierrätyskeskukseen, mutta ne tuntuivat juuri oikeilta somistamaan portin sisäänkäynnin sammaloituneita kiviä luoden japanilaistyylisen vaikutelman.


Iltojen alkaessa pimentyä on mukava, kun aurinkokennolamput syttyvät itsekseen valaisemaan hämärtyvää iltaaIhanaa elokuista viikonloppua, toivotaan että aurinkoiset säät vielä jatkuvat ainakin hetken!
Sanja & Sirpa