• Garden Lifestyle

Kolme päivää jouluun..Joulupuuhastelut alkavat olla jo loppusuoralla. Joulukranssi tehtynä

ja roikkuu ovessa. Poimin metsäretkeltä puolukan ja

mustikanvarpuja ja yhdistelin niitä kuusen, marjakuusen ja tuijan

oksiin. Pohjana käytän olkikranssia, johon kiinnitän oksat

erityisillä sitä varten tehdyillä koukuilla, joita olen ostanut

Hollannista (näppärämpää kuin rautalangan pyöritys).

Jostain syystä niitä ei ole näkynyt Suomessa.

Huonemännyt odottavat ruukuissa valmiina kuljetusta saajilleen tuoden huoneeseen kuusen tuoksua. Joulukuusemme on perinteisesti pehmeäneulainen kaukasianpihta, joka ei tuoksu yhtä voimakkaasti kuin suomalaiset kuuset. Meille se hankitaan siksi, ettei se varista niin helposti neulasiaan kuin tavalliset kuuset. Loppiaisena se on helppo kääräistä lakanaan ja kantaa takaovesta ulos.

Muutkin koristeet ovat jo löytäneet paikkansa. Kuparin väriset joulupallot riippuvat oman pihan hemlokin oksissa ja hopeiset pallot sekoittuvat valopalloihin isossa maljassa.

Nyt on kyllä ihan pakko muistella hetki viime joulua.....silloin takana oli todella rankka puoli vuotta: äiti/mumma, anoppi/oma ja vanha koiramme Roos olivat kaikki nukkuneet pois perä jälkeen ihan hiljattain. Toisaalta kesällä Sanjalle oli tullut uusi perheen jäsen James, joka oli jouluna parhaassa riiviöiässä. Tunteet olivat kuitenkin aika pinnassa.

Jouluaattoiltana löysin vanhat joulupukin vaatteet ja päätin vielä illan lopuksi vetää ne salaa päälleni. Joukon pienin, silloin vielä pentu, James sai ihan kauhean sätkyn tuosta punaisesta parrakkaasta ilmestyksestä. Ensin se haukkui ihan villinä, eikä meinannut tunnistaa pukkia äänestä. Kun se lopulta tajusi, kuka pukki on, se pomppi innoissaan, keikautti joulupukin kumoon, hyppi päälleni ja jakoi pentumaisia halejaan ja pusujaan. Oli ihan mahdotonta yrittää punkea sen alta rahilta ylös - varsinkin, kun nauroin itsekin ihan käyränä.

Tänään on äidin/mumman syntymäpäivät ja vietämme niitä häntä muistaen Sanjan uudessa kodissa. Pientä haastetta löytyy; keittiön rakentaminen on kesken, eikä keittiössä ole sähköjä, mutta ruokaa syntyy nyyttäriperiaatteella ja grillaten.


Jouluaatto on perinteisesti vietetty koko perheen voimin meillä. Ruoat painottuvat tänä vuonna kalaan ja vihanneksiin. Kinkkua meillä ei ole ollut joulupöydässä viime vuosina, tänä vuonna sen virkaa hoitaa hirvi.

Kuvassa papuja, raitajuurta, kesäkurpitsa ja munakoiso

Tämä on nyt vuoden viimeinen postaus. Jäämme talvitauolle maaliskuuhun asti kehittämään blogiamme ja suunnittelemaan uusia aiheita.


Kiitos kuluneesta vuodesta ja Ihanaa Joulua!


Sirpa ja Sanja0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki