• Garden Lifestyle

Viimeiset vihannekset & yrtitIsänpäivän aterioissa käytettiin puutarhassa viimeisiä vielä sinnitteleviä vihanneksia, juureksia ja yrttejä. Vaikka oli ollut jo yöpakkasia, niin lehtikaali, porkkanat, perunat, puna- ja keltajuuret, sekä endiviinisalaatti ja yrtit eivät pienistä säikähtäneet.Lehtikaalista on moneksi. Sen tummanvioletti sävy tuntui sopivan hyvin kakun mustaviinimarjakuorrutukseen, jonka Sirpa koristeli oman puutarhan pakastetuilla mustikoilla, lehtikaalin lehden palasilla ja sitruunamelissan lehdillä. Isänpäivän kakkukahvit tarjoiltiin perheen riskiryhmäläisen takia ulkona.


Lopusta lehtikaalista kuivatettiin uunissa 75 asteessa sipsejä. Lehtikaalin lehtien pehmeät osat pestiin, paloiteltiin ja niihin hierottiin oliiviöljya, joka oli maustettu suolalla sekä valkosipuli- ja chilipippurirouheella. Sipsejä paistettiin noin 1 tunti 20 minuuttia. Tämä oli ensikertalaisen yritys, mutta mausteet tekivät sipseistä todella herkullisia, vaikka ei kaalin mausta ihmeellisemmin välittäisikään.


Timjami tuntui liian vahvalta, mutta mintusta syntyi maukas pestoseos. Siihen laitettiin 1 osa minttua, 1 osa pinjan siemenia, 1 osa jääkaapista löytynyttä Grana Padanojuustoa, 1 osa oliiviöljyä ja 2 valkosipulinkynttä. Kaikki survottiin pieneksi sauvasekoittimella. Sopii hyvin yhteen ciabattaleivän, mangosalaatin tai pastan kanssa.Sanja kävi illalla pimeässä sokkona nostamassa omalta kasvimaaltaan osan perunoista, porkkanoista, puna- ja keltajuurista. Koska ne eivät ole kovin kylmänarkoja, satoa voi korjata vielä myöhemminkin syksyllä. Juurekset paistettiin hunajassa paistinpannulla ja tarjoiltiin grillatun lohen kanssa. Maukas ja nopea ruoka, jossa hunaja lieventää punajuuren pistävyyttä. Jälkiruoaksi oli vanilja-jogurttipannacottaa ja glaseerattuja persimoneja.
Sanja & Sirpa


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki