• Garden Lifestyle

Juhannuspuuhastelua

Juhannukseen liittyy monelle oleellisena osana mökki. Se voi olla pieni mummonmökki tai luksushuvila, tärkeintä on oleskelu luonnossa ja mukava yhdessäolo.

Yhdessäolon yksi muoto voi olla pieni "puuhastelu" ennen kuin asetutaan illan viettoon grillaten ja nautiskellen.

Näin lohduttomalta näytti meidän mökillämme viime kesänä, kun kaikki kahdeksan vanhaa, lahoa puuta oli etupihalta kaadettu. Etupihalta, joka on talon "käyntikortti". Meillä ei ollut ainakaan epäselvää, miltä se käyntikortti näytti, koska tieltä oli suora näköyhteys

tontillemme. (Ei se etupiha aiemminkaan missään edustuskunnossa ollut, mutta se ei niin rävähtänyt silmille pikku metsän ja puskien läpi).


Ei siis auttanut muuta kuin kääriä hihat ja ryhtyä hommiin!


Muutama viikonloppu hurahti maata tasoittaessa ja levittäessä paria kuormaa kuorikatetta, kiviä ja kivituhkaa.

Tämän kevään ja kesän aikana tien vierusta on kasvanut täyteen pieniä puiden alkuja ja pitäisi miettiä, mitä etupihalle tehdään?? Muitakin suunnitelmia kesälle on kuten pienen vierasmajan pystytys... Se vaatii mökkikunnassamme toimenpideluvan. Vaatimukset vaihtelevat kunnittain.

Välillä hörpätään muutama kuppi kahvia. Sanja on leiponut.

Parhaillaan on raparperien aika. Niistä voi keittää ja paistaa herkullista mehua, hilloa, piirakoita yms. Jos pidät raparperin mausta (ei yhtään kirpeä, kun lisäät runsaasti sokeria), kannattaa hankkia pihalle muutama oma raparperi. Ne ovat satoisia ja helppoja kasveja, jotka eivät vaadi oikeastaan muuta kuin vähän aurinkoa ja ravinteikkaan maan.

Vaikka mehuja on jo keitetty 4 litraa ja muutama purkki hilloa, tuntuu, että raparperi ei vähene.


No miten tämä liittyy Juhannukseen? Tarjolla on kevyt raparperidrinksu.

Se on sekoitettu raparperimehusta, roseviinistä, kuplavedestä, mansikoista ja mintunlehdistä.

Ruoka on grillipainotteista ja lisäksi helppoja salaatteja (esim. kreikkalainen salaatti on taas viime aikoina jotenkin innostanut kaikkia). Grilliinhän voi laittaa mitä vaan, esim. erilaisia vihanneksia. Aasiassa salaatin kerä lohkottiin isoiksi paloiksi, grillattiin ja dipattiin kastikesekoituksissa. Jälkiruoaksi sopii vaikka herkullinen "Pavlova" (= Sanjan oma versio sisältää kermavaahtoa, jogurttia, marenkia ja marjoja) tai raparperitorttua ja jäätelöä.


Rakensimme terassi/kesäkeittiön toissa kesänä, ja siinä on kiva syödä, katsella hämärtyvää iltaa ja nauttia mukavasta seurasta.

Hauskaa Juhannusta!


Sanja & Sirpa


0 kommenttia