• Sanja

Joulukuusi on kannettu sisälle

Odotan joulussa aina eniten sitä, kun joulukuusi vihdoin kannetaan sisälle ja sen pääsee koristelemaan. Olen tottunut koristelemaan kuusen jo joulukuun alkupuolella, niin että siitä ehtii nauttia pidempään. Kuusen osto on ollut suunnitteilla jo melkein viikon ajan, mutta siirtynyt päivästa toiseen.


Olemme viimeisimpinä vuosina ostaneet pehmeäneulaisen kaukasianpihdan, joka ainakin omasta mielestäni pysyy parempana pitempään kuin tavallinen kuusi, eikä varista niin helposti neulasiaan. Tietenkin, jos kuusen kaataisi tuoreeltaan omasta pihasta tai metsästä, niin se säilyisi varmasti paremmin, mutta meillä ei ole sitä mahdollisuutta, joten on tyydyttävä kaupan kuuseen. Pidän myös kaukasianpihdan pehmeistä neulasista, sillä suomalaisen kuusen neulaset tuppaavat tarttumaan mattoihin ja villasukkiin pistäen sitten ikävästi jalkapohjissa.Pääsin eilen vihdoin kuusenkoristeluun, ja sopivasti alkoi luntakin satamaan samaan aikaan. Nyt kun katsoo erkkerissä olevaa kuusta, näkee samalla ihanan lumisen maiseman taustalla, mikä luo todellisen joulutunnelman. Onneksi jouluun on enää kaksi viikkoa!


Kaivoin kuusenkoristeiden lisäksi esiin kaikki loput joulukoristeet. Huonekalujen järjestystäkin piti hieman muuttaa, jotta kuusi mahtui olohuoneeseen.Olohuoneen lasipöytä pääsi takaisin eteiseen ja sai koristeeksi Toikan punaisen linnun ja huonekuusen. Mies ei yhtään innostu, kun aloitan huonekalujen siirtelyn, mutta yleensä lopputulos kuitenkin miellyttää 😄.


Viikonlopun suunnitelmissa on joululahjojen paketointia, portaiden

maalausurakan viimeistelyä ja lupasin auttaa miestä harrasteauton maalauksessa, joten pääasiassa sisätöissä mennään. Jos lunta on vielä jäljellä, täytyy koiran kanssa ehdottomasti tehdä pidempi lenkki metsään.


Talvista viikonloppua!

Sanja