• Sanja

Ihanat tulppaanit

Tulppaanit ovat yksi lempikukkasistani, ja kevään merkki onkin niiden saapuminen kauppoihin myyntiin. Yleensä ostan tulppaaneja heti ison kimpun, mutta nyt kun ruokaostokset hoituvat pääasiassa netin kautta, niitä ei ole tullut erikseen hankittua. Viime viikolla sain ensimmäisen kimpun tulppaaneja ystävältä, mikä innosti hakemaan niitä täksi viikoksi lisää.Vaikka tykkään muuten sisustuksessa ja vaatteissa hyvin rauhallisista väreistä käyttäen pastellisävyjä vain tehosteväreinä, on tulppaaneita valitessa kuitenkin kiva valita pirteämpiä sävyjä kuten keltaista ja pinkkiä. Jos kaupasta ei löydy valmiiksi sekoitettuja kimppuja, tai niiden värit eivät ole mieluisia, ostan monta eri väristä kimppua ja yhdistelen niistä sopivia sekakimppuja.Sekakimppuihin ei kuitenkaan kannata yhdistää narsisseja, koska ne erittävät limaa, josta tulppaanit alkavat roikkua. Muutenkin tulppaanit säilyvät kauemmin, jos ripottelee veteen sokeria tai lorauttaa veden sekaan etikkaa, koska ne pitävät veden puhtaana bakteereista. Tulppaanit kestävät myös pidempään, jos hedelmiä ei ole lähellä, koska hedelmät tuottavat hengittäessään etyleeniä, joka vanhentaa kukkia.


Keräsin tähän muutaman viime vuosien tulppaanikuvan, joita olemme julkaisseet keväällä/ alkukesästä.


Hollannissa on jo ainakin muutaman vuoden ollut myynnissä ruukkuihin valmiiksi istutettuja tulppaaneja, jotka voi laittaa koristeeksi sisälle tai ulos. Super kätevää, jos unohtaa istuttaa sipulit syksyllä maahan! Nyt huomasin, että tulppaaniruukkuja on saatavana myös Suomen Ikeassa. Olin tekemässä sinne tilausta, joten samalla täytyy käydä nappaamassa muutama tulppani mukaan hakiessani tilaukseni noutoautomaatista.


Jos huomasit kuvissa näkyvän uuden logomme, niin päivitimme blogin nimeksi Garden Lifestyle + Home, sillä viime aikoina on tullut niin paljon postauksia myös molempien kotien sisustuksesta ja remonteista, joten ajattelimme sen kuvastavan paremmin meitä. Päivityksellä ei ole kuitenkaan vaikutusta siihen, jos olet tottunut löytämään meidät Garden Lifestyle nimellä - se toimii edelleenkin.


Värikästä viikonloppua!


Sanja