• Garden Lifestyle

Huvimajan ovi raollaan vappuun


Viikonloppuna valmistauduttiin vappuun siivoamalla huvimajaa ja koemaistelemalla ruokia.

Iski inspiraatio kokeilla jotain erilaista. Olin jo pitkään odottanut, että keväällä pääsen tekemään vuohenputkipestoa tuoreista, oman pihan rikkaruohoista... Vuohenputkia on pihan reunoilla riittävästi ja kesät vilahtavat suunnitellen niiden hävittämistä. Uudet taimet kurkistavat jo esiin, joten ainakaan ei ole aineksista pula.


Pestoon vuohenputkista valitaan pienimmät lehdet, lisäksi mausteeksi ketunleipää, joita kätevästi myös kasvaa pihassamme. Ensin nuoret vuohenputken ja ketunleivän lehdet pestään ja kiehautetaan noin minuutin ajan. Joukkoon sekoitin mantelirouhetta, valko- ja kevätsipulia, suolaa, musta-pippuria, oliiviöljyä sekä lisäksi chiliä ja intialaisia maustesekoituksia. Jos haluat vähemmän eksoottisen sekoituksen, jätä chili ja intialaiset mausteet pois. Voit myös silputa joukkoon basilikaa tai korianteria. Kaikki surautetaan sauva-/tehosekoittimella tahnaksi. Meille pesto maistui intialaiselle Naan leivälle sipaistuna.

Juomaksi sopii vappusima, viini/kuohuviini tai makuvesi. Tätä kuplavettä maustavat sitruunanviipaleet, boysenmarjat ja mustaherukanlehdet. Koska boysenmarjat ovat pakastettuja, ne toimivat myös jääpaloina.

Kanankoivet valmistuvat grillissä. Sitä ennen ne oli sivelty intialaistyyppisellä mauste-sekoituksella, jossa on suolaa, kurkumaa, masalaa ja öljyä. Kanan lisukkeeksi oli seesaminsiemenillä, sipulilla ja teriyakikastikkeella maustettua paistettua kukkakaalia, sekä kurkku-avokado - salaattia.

Antoisaa ja hauskaa vappua!

0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki