• Garden Lifestyle

Haikean ihana kesän viimeinen viikonloppuElokuun viimeinen viikonloppu on valmistautumista syksyyn ja hidasta luopumista kesäisistä viikonlopuista mökillä. Mökin terassi on ollut se paikka, jonne pieni sukumme on korona-aikana kerääntynyt viettämään aikaa yhdessä. Vielä päästiin nauttimaan kylmistä juomista yläterassin auringossa ja alaterassilla syötiin yhdessä, mutta pakko oli kaivaa jo lämpimät huovat esiin, kun kylmyys hiipii terassille ja illat viilenevät.Saunan kiukaan putki oli vuosien kuluessa hapertunut ja ruostunut puhki. Sitä ei huomannut muusta kuin siitä, että ihmettelimme, miksi saunan "valkoinen" seinä alkoi kummasti mustua. Kun miesväki aukaisi koko virityksen, niin sen vaarallisuus paljastui. Edellisenä viikonloppuna vanha putki oli korvattu uudella. Samalla oli hankittu häkävaroitin, joka äkkiä tuntui paljon tärkeämmältä kuin ennen. Nyt oli aika kokeilla miten sauna lämpiää ja hyvinhän se.Illan hämärtyessä ja kylmetessä saunan lisäksi paljussa on lämmintä. Valot syttyvät järven takana näkyviin mökkeihin ja terassimme aurinkokennolyhdyt valaisevat pimenevää iltaa. Tuli palaa tynnyrissä ja jossain ammutaan ilotulituksia. Nythän on Venetsialaiset - kesäkauden päätös.Seuraava aamu koittaa utuisena ja usvaisena. Kuka uskoisi, että kello lähentelee jo yhdeksää aamulla ja päivästä tulee muuten kirkas ja aurinkoinen.Istutimme kesän alussa kokeilumielessä ensimmäistä kertaa perunoita. Istutus tehtiin hetken mielijohteesta, eikä ollut aikaa idättää perunoita itse vaan siemenperunat hankittiin kaupasta. Ei myöskään vedetty viivasuoria vakoja, vaan perunat vain huiskittiin sinne tänne vanhaan, monta vuotta käyttämättömänä seisoneeseen kompostiin kaivettuihin reikiin. Mutta kyllä kannatti! Pienellä vaivalla nyt pääsee korjaamaan satoa ja nauttimaan perunoita omasta mökkipuutarhasta.


Yritämme säilyttää järvelle suoran näkymän ja siksi rannan vanhojen hopeapajujen oksat leikataan parin vuoden välein. Se on taiteilua tikkailla ja kurottelua pitkien oksasaksien kanssa (sähkösaha on kerran tippunut järveen, joten sitä ei enää käytetä). Ei mikään helppo homma ja parempi tehdä useampana viikonloppuna.


No, välillä täytyi pitää taukoa ja yhtäkkiä, kun siinä istuttiin alkoi kuulua viuhtovaa ääntä ja kolme kurkea lennähti lähikaislikon reunaan kokoustamaan kaikessa rauhassa.Kuka kaipaisi ulkomaille, kun niin uskomattoman kauniita kokemuksia voi saada kotimaassakin?


Sanja ja Sirpa

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki